loading

A Vad

Egy igazi ínyenc

Vadfajaink a mai napig a szabad természetben, ösztöneik szerint élnek, megőrizték természetes, öröklött tulajdonságaikat. Erdő-mező, az érintetlen vadon és az ember által megművelt területek szolgálnak élőhelyükként, ahol megtalálják az igényeiknek leginkább megfelelő táplálkozó, szaporodó- és búvóhelyeiket egyaránt. Húsuk az egyetlen valódi bio-termék, ugyanis táplálkozásuk során a természet kínálta táplálékkínálatból mindig azokat a vadon termő és a szabadban természetesen hozzáférhető növényeket fogyasztják, amelyek a legfinomabb, legzsengébb és legegészségesebb táplálékot jelentik számukra. A Vad igazi ínyenc, nem éri be akármivel, csakis minőségi táplálékot fogyaszt!

Fenntartható vadgazdálkodás

A vadászat egyidős az emberrel, annak egyik legősibb foglalkozása. Kezdetben a vadászat, mint létfenntartó tevékenység, az élelemszerzés eszközeként a túlélést, a fennmaradást szolgálta. Napjainkra az egyre fejlődő civilizáció kialakulásával fokozatosan megváltozott az ember és a természet viszonya, átalakult a vadászat szerepe is.
A vadászat mindig is több volt, mint egyszerű hússzerző tevékenység, vagy ha úgy tetszik hobbi. A mai kor emberének elmerülése a természetben sokkal inkább egy sajátos hagyományokkal és értékekkel rendelkező életforma.

Többet akarok tudni

A vadhús fogyasztásról

A vadgazdálkodás és a vadászat során egyaránt, a teljes vertikumot átölelve, betartásra kerülnek az élelmiszer-biztonsági, valamint az élelmiszer-higiéniai előírások. Folyamatában ellenőrzött rendszerről van szó, ahol a kezdeti lépésektől egy egységes minőség-ellenőrzési rendszer szabályai szerint történik a minőség megóvása!

A szabad természetben élő vadfajok húsa számos tulajdonságában eltér a háziasított, vagy akár a nagyüzemi tenyésztési módszerekkel előállított vágóállatok húsától. Az állattenyésztésben tapasztalható alapvető különbségek a zárt téri, mesterséges körülmények közötti tartási módból, és sokszor nem a faj igényeihez igazodó takarmányozási technológiákból erednek.

Mindezek miatt maga a vadhús kifejezetten tápláló, nagyon magas biológiai és élvezeti értékkel bír!

Többet akarok tudni
Comments ( 0 )

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Top WPLOCKER.COM