Ebben a nagy melegben, jobban esnek nemcsak a hűsítő italok, hanem a könnyű ételek is. Ha szeretnél könnyű, de mégis húsos ételt tenni a vacsoraasztalhoz, akkor kóstold meg ezt az ínycsiklandozó kolbászos paradicsomsalátát. A Royal Gyulai szarvaskolbász ugyanis nemcsak önmagában nyújt utánozhatatlan ízvilágot, de kitűnően felhasználható egyéb ételek elkészítéséhez is.
Babos-kukoricás saláta kolbász chips-szel
Hozzávalók:
15 dkg konzerv bab lecsepegtetve
15 dkg konzerv kukorica lecsepegtetve
4 marék vegyes zöldsaláta levél
8 szem koktélparadicsom félbevágva
A dresszinghez:
1 evőkanál magos mustár
4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál tárkonyecet
só
frissen őrölt bors
Valamint:
10 dkg Royal Gyulai csípős kolbász hajszálvékonyra szeletelve
Elkészítés:
A lecsöpögtetett babot és kukoricát egy nagy keverőtálba öntjük. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, és salátakeverékkel a babhoz és a kukoricához adjuk.
Elkészítjük a dresszinget: a mustárt az olajjal és az ecettel kikeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Végül egy serpenyőt szárazon felforrósítunk, és a hajszálvékonyra szeletelt kolbászt ropogósra sütjük.
A zöldségeket a dresszinggel összeforgatjuk, a tetejére szórjuk a ropogós kolbász chips-et, és rögtön tálaljuk.
Comments ( 0 )